2010-11-09 21:23:20• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Ingyenes vércukorszint mérés

November 12-én a Cukorbetegség Világnapja alkalmából, idén immár tizedik alkalommal szerveznek ingyenes vércukor és vérnyomás mérési akciót.

Decemberben nyit a szeméttelep

Tegnap a Szatmár Megyei Tanács vezetősége, valamint a prefektus a Szamosdob határában épülő hulladéklerakatnál mutatta be, milyen állapotban van a készülő létesítmény. Amint Govor Mircea alelnök megfogalmazta, azért szerveztek egy terep-utat a sajtó képviselői számára, hogy "elejét vegyék a félrevezető híreszteléseknek" a munkálatokat illetőleg. Elsőként a Szamosdobtól a telepig vezető utat tekinthették meg az újságírók.

Van alpolgármester. Vagy nincs?

Furábbnál furább helyzetek adódnak az egri közigazgatásban. Miután tegnap alpolgármestert választott a tanácsosok egy része, lehet, hogy a közigazgatási bíróság érvényteleníti majd a döntést.

Kolozsváron a kölcseysek

Az elmúlt hétvégén kolozsvári tanulmányi kiránduláson vett részt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium három végzős osztálya - tájékoztatta lapunkat Pataki Enikő, a tanintézmény igazgatója. A XII. C, XII. E és XII. F osztályok látogatásának a célja az volt, hogy részletesen is tájékozódjanak a továbbtanulási lehetőségekről, megismerkedjék az egyetemekkel, és kissé a várossal is. A diákokat Kató Enikő és Kovács Erika tanárnők kísérték el a kirándulásra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: